Οι χειμερινές διακοπές κατακτούν σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πηγαίνουν διακοπές το χειμώνα προτιμώντας διακοπές στην παραλία παρά τα χειμερινά σπορ. Οι παραδοσιακές χειμερινές διακοπές για σκι στις Άλπεις έχουν υποστεί απώλειες, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του World Travel Monitor από την IPK International. Η έρευνα, η οποία ανατέθηκε από την ITB Berlin, δείχνει ότι τα τελευταία επτά χρόνια, ο αριθμός των Ευρωπαίων που πηγαίνουν διακοπές το χειμώνα έχει αυξηθεί κατά περίπου 50%.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2013, οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν περίπου 127 εκατ. ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι σε σύγκριση με τις καλοκαιρινές διακοπές, οι χειμερινές διακοπές έχουν αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Σύμφωνα με την έρευνα οι διακοπές σε παραλίες ήταν πιο δημοφιλείς από ό,τι τα ταξίδια σε χιονισμένους προορισμούς.
Το 2013 οι Ευρωπαίοι ξόδεψαν κατά μέσο όρο οκτώ ημέρες για χειμερινές εξορμήσεις, με συνολικές δαπάνες ύψους περίπου 890 ευρώ. Η Ισπανία ήταν ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός για διακοπές, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Ιταλία. Ομαδοποιώντας τις διακοπές για χειμερινά σπορ και τις διακοπές στην παραλία σε δύο κατηγορίες, η έρευνα διαπίστωσε ότι η Αυστρία ήταν ο πιο δημοφιλής ξένος προορισμός για χειμερινά σπορ. Η Ισπανία ήταν ο Νο1 προορισμός για χειμερινές διακοπές στην παραλία, ακολουθούμενη από την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ταϊλάνδη και την Ελλάδα.

πηγή: Hotel & Restaurant

Share