Καμάρες ΣίφνοςΤα πρώτα στοιχεία από τις κρατήσεις που έγιναν τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2012 για το 2013 (από την Αγγλία και τη Γερμανία, αντίστοιχα) είναι θετικά, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).


Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό ήλθαν και από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, αυτό το μήνα. Όπως επισημαίνεται, σημαντική αύξηση των τουριστικών κρατήσεων προς την Ελλάδα καταγράφουν τα ταξιδιωτικά γραφεία στην Αυστρία. Τουριστικοί παράγοντες της Αυστρίας διαπιστώνουν αύξηση έως και 20% των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με πέρυσι και επαναφέρουν την Ελλάδα πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών.


Παράλληλα, οι πρώτες δεκαπέντε ημέρες του Ιανουαρίου, που είναι περίοδος έντονων κρατήσεων εξωτερικού, επιβεβαιώνουν αυτή την τάση και στη Σίφνο.

Τα παραπάνω όμως αφορούν τον εξωτερικό τουρισμό. Με τον εσωτερικό τι γίνεται;

Την τετραετία 2009-2012 οι αφίξεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 23% σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Μένει να δούμε τις τάσεις για εφέτος…

Share